Годишња конференција Асоцијацијe универзитета Европе 2021

Годишња конференција Асоцијацијe универзитета Европе 2021

Годишња конференција Асоцијацијe универзитета Европе 2021, „Универзитети 2030: од визије до стварности” – “Universities 2030: From vision to reality” биће одржана онлајн 22. и 23. априла. У позадини климатске кризе, убрзаног технолошког напретка, промена на тржишту рада и притиска на европске политичке системе, неопходна је искрена и амбициозна дебата о путу којим универзитети треба да иду како би превазишли актуелне изазове.

Визија конференције истакнута је у публикацији “Universities without walls – A vision for 2030”, где европски универзитети представљају заједнице отворене за учење ангажоване у стварању одрживог глобалног друштва, али и самосталне и одговорне субјекте који теже континуираном напретку. Основне мисије универзитета – учење и подучавање, истраживање, иновације и допринос култури – играће кључну улогу у напорима универзитета да остваре ову визију.

Годишња конференција EUA 2021. представља форум за разговоре о томе како ову визију претворити у стварност. Фокус ће бити на улози коју универзитети играју у изградњи конкурентне и одрживе Европе, у сарадњи са глобалним партнерима. На годишњој конференцији EUA 2021. биће представљене сесије различитих формата, укључујући интерактивно учешће публике, подстичући богату размену искустава и добре праксе. Поред сесија на тему конференције, догађај ће пружити могућности за умрежавање и информисање о различитим EUA пројектима и активностима.

Више о конференцији на линку