Машинско учење – летња школа у Петници

Машинско учење – летња школа у Петници

Истраживачка станица Петница позива све заинтересоване студенте да се приjаве за учешће у седмој по реду интернационалноj летњоj школи „Petnica Summer Institute of Machine Learning“, коjа ће се одржати у периоду од 30. јула до 9. августа 2021. године, у Петници или онлајн, у зависности од здравствене сируације. Летња школа намењена је студентима који су заинтересовани да више сазнају о различитим областима машинског учења и њиховој примени.

За летњу школу машинског учења могу се приjавити заинтересовани дипломци и студенти основних студиjа. Охрабруjемо и мотивисане студенте других дисциплина коjи желе да науче више о машинском учењу, да се приjаве. Пожељно је познавање python програмирања које ће учесницима помоћи да што успешније заврше семинар. Ако сте нови у Python-у, можете почети и са онлајн курсевима Python или Coursera.  

Учесници ће бити у прилици да кроз интензивна целодневна предавања и радионице стекну искуство у раду на машинскогм учењу и да обогате своjе знање, како теориjским тако и практичним радом, кроз учешће у групним или индивидуалним проjектима на одабрану тему уз подршку експерата. Предавачи су експерти из области машинског учења, инжењери и истраживачи од којих су неки и алумни PSI.ML.

Више о програму и пријави на овом линку

Пријаве су отворене до 11. марта 2021.