Глобална награда за наставнике – Global Teacher Prize 2021

Глобална награда за наставнике – Global Teacher Prize 2021

Глобална награда за наставнике – Global Teacher Prize истиче улогу просветних радника широм света и чињеницу да њихови напори заслужују да буду препознати и награђени.

Наградни конкурс је отворен за све наставнике који подучавају децу у основним и средњим школама. Наставници који подучавају децу узраста 4+ у оквиру наставног програма који је одобрила локална влада, такође могу да учествују на конкурсу, као и наставници са скраћеним радним временом (фондом часова) и наставници на онлајн курсевима. Наставници морају провести најмање 10 сати недељно у раду са децом и да планирају да остану у својој професији наредних пет година. Директори школа који предају наставни предмет исто имају право да се пријаве на конкурс. 

Неадекватно образовање је главни узрок социјалних, политичких, економских и здравствених проблема са којима се данас свет суочава. Образовање има моћ да смањи сиромаштво, предрасуде и сукобе. Учитељи и наставници неуморно раде на образовању деце и младих широм света, тако да је статус учитеља и наставника од пресудне важности за заједничку глобалну будућност. 

Global Teacher Prize награда износи милион америчких долара и додељује се једном годишње изузетном наставнику или наставници који су дали изванредан допринос професији. 

Наградни конкурс је отворен за наставнике у свим врстама школа и, у складу са локалним законима, у свим земљама света.

Пријава је отворена до 30. априла 2021.

Више информација на линку