Отворен позив за новинаре

Отворен позив за новинаре

Отворен позив за новинаре заинтересоване за извештавање са светског скупа математичара и информатичара – Heidelberg Laureate Forum-а, који ће се ове године, услед пандемије, одржати виртуелно од 21. до 25. септембра

Heidelberg Laureate Forum (HLF), 22-27 September 2019, Germany - ARMACAD
Foto: HLF

Heidelberg Laureate Forum представља традиционалну манифестацију која се већ осам година заредом одржава у универзитетском граду у Немачкој, Хајделбергу. У оквиру скупа, добитници „Филдсове медаље“ познате још и као математичка Нобелова награда и „Тјурингове награде“ која у области рачунарства такође представља пандан „Нобелу“, се састају са 200 одабраних младих истраживача, доктораната и студената из целог света.

Током читаве недеље испуњене предавањима, панелима, радионицама и најразноврснијим друштвеним дешавањима, истраживачи стипендисти имају изванредну прилику да се упознају са научницима који су из њихових области истраживања добили највиша светска признања.

Сва дешавања прате новинари и медији из целог света који ће и ове године, упркос пресељењу читаве манифестације у виртуелан простор, имати прилику да присуствују бројним предавањима, радионицама, панелима и научним дискусијама.

Поред тога, новинарима је пружена прилика да закажу индивидуалне интервјуе са највећим светским научним именима из области математике и рачунарства.

Заинтересовани новинари се могу пријавити на овом линку.

За више информација о самој манифестацији и позиву за новинаре посетити линк: https://www.heidelberg-laureate-forum.org/