Belgrade Youth Fair 2020

Belgrade Youth Fair 2020

29. и 30. октобра одржаће се наjвећи онлине кариjерни догађаj за младе у региону

У Србиjи ће се 29. и 30. октобра, ове године у интерактивном онлајн формату, одржати шести по реду Belgrade Youth Fair, наjвећи кариjерни догађаj у региону, на коjем ће млади имати прилику да се повежу са многоброjним послодавцима и тако себи обезбеде праксу или запослење, али и стекну многоброjна знања за коjа ће добити бесплатан сертификат. Програм ће траjати од 10 до 17 часова, а чиниће га саjамски и конференциjски део.

Циљ ове манифестациjе jесте повезивање младих са послодавцима, компаниjама и институциjама, као и пружање прилике да, у оквиру бесплатних предавања, радионица и едукациjа, прошире своjа знања из различитих сфера, али и да се упознаjу са начином функционисања наjуспешниjих компаниjа у региону и чуjу како изгледа бити део таквог тима.

 „Ове године, због услова пандемиjе у коjима се налазимо, BelgradeYouthFair ће бити организован у интерактивном онлине формату, али са испуњењем свих очекивања кандидата и послодаваца. И ове године ће бити представљени многоброjни програми пракси и запошљавања, бенефити коjе свака од компаниjа може да понуди, а сви присутни ће моћи да учествуjу на симулациjама интервjуа, CV саветовалишту као и броjним радионицама, наградним квизовима и панел дискусиjама. Такође, ове године се очекуjе jош већи броj различитих послодаваца, па ће бити и више шанси за проналазак праксе/посла и учења нових вештина“, истакао jе Милош Чевизовић, менаџер проjекта.

Неке од темаконференциjског дела проjекта коjа ће држати наjвећи стручњаци из компаниjа учесница ће бити:

  • Како тражити посао и како се припремити за интервjу;
  • Шта све треба знати са правне стране приликом запошљавања и Уговора о раду;
  • Кариjерни пут успешних људи;
  • Како пронаћи идеалан посао;
  • Маркетинг и HR трендови, бизнис, информационе технологиjе.

Студенти и дипломци, као и особе коjе траже нови посао, већ сада могуда шаљу своjе радне биографиjе за праксу/посао путем саjта www.youthfair.rs/prijavi-se/, а оне ће свим компаниjама коjе учествуjу на саjму бити прослеђене и доступне до краjа године.