ЈУБИЛАРНИ 15. “Београдски дани инжењера – EBEC Beograd 2022”

ЈУБИЛАРНИ 15. “Београдски дани инжењера – EBEC Beograd 2022”

Јубиларну петнаесту годину за редом, Удружење студената технике Европе – Београд организује пројекат “Београдски дани инжењера – EBEC Beograd 2022””, који ће се одржати од 24. до 27. марта на Машинском факултету. Пројекат се састоји из два дела, такмичарског и едукативног.

У оквиру такмичарског дела пројекта биће одржана локална рунда BEST-овог европског инжењерског такмичења, а победници ће добити прилику да се такмиче у регионалној и финалној рунди. Такмичење EBEC Београд намењено је студентима техничко-технолошких и природно-математичких факултета Универзитета у Београду. Такмичење је тимског карактера и обухвата две категорије: студију случаја и од ове године по први пут – иновативни дизајн.

Иновативни дизајн је категорија у којој се од тимова захтева да осмисле уређај, односно технологију којом се на најефикаснији начин може решити проблем на задату тему,  коју затим презентују пред стручним жиријем. У категорији Студија случаја, задатак тимова је да осмисле и презентују решење задатог инжењерско-менаџерског проблема, које оцењује жири. Најбољи тимови из обе категорије квалификују се за учешће на регионалној рунди такмичења EBEC Alpe-Balkan, која ће се одржати у Марибору. Победници ове рунде обезбеђују пласман у финалну рунду – EBEC Final, која ће бити одржана у Загребу.

Поред локалне рунде EBEC такмичења, Београдски дани инжењера студентима нуде и разноврсне радионице за развијање личних вештина, интеракцију са представницима компанија, као и Сајам иновација.  Београдски дани инжењера имају за циљ да се међу студентима учесницима развију тимски дух и здрава такмичарска атмосфера и испоље креативност и флексибилност – вештине које ће им користити у даљем раду.

„Ово је јубиларна 15. година како EBEC окупља амбициозне, младе студенте, који своје прве инжењерске кораке желе да начине на нашем такмичењу. EBEC помаже да стекну нове вештине и размене искуства, унапреде и практично примене своје инжењерско знање. Доласком нове категорије, такмичарима се пружа шири спектар могућности да усаврше своје способности и боље се припреме за своје будуће звање. Кроз забаву и стицање нових пријатељстава, “Београдски дани инжењера” представљају посебан изазов, како за такмичаре, тако и за нашу студентску организацију”. Ирена Ранђеловић, Главни организатор 15. EBEC-а.

Пријаве за учешће на “Београдским данима инжењера” су отворене од 28.2. до 13.3. на сајту ebec.best.rs где можете пронаћи и више информација о пројекту.

BEST (енг. Board of European Students of Technology) окупља студенте инжењерских усмерења са 90 универзитета из 32 земље Европе. Удружење студената технике Европе – Београд је невладина, непрофитна и аполитична студентска организација. BEST Београд је кроз своје активности омогућио да више од 1500 студената Универзитета у Београду посети едукативне и културне програме широм Европе, као и да више од 2000 европских студената упозна Београд.