ЕПАЛЕ наградни конкурс за најбоље текстове – Учествовање на међународној конференцији у Риму

ЕПАЛЕ наградни конкурс за најбоље текстове – Учествовање на међународној конференцији у Риму

Фото: Tempus.ac.rs

У складу са тематским фокусом на ЕПАЛЕ платформи „Еколошка свест и заштита животне средине“, Фондација Темпус, Национални тим за подршку Европске платформе за образовање одраслих – ЕПАЛЕ Србија, објављује позив за достављање текстова на тему „Како образовање одраслих може допринети подизању еколошке свести и заштити животне средине“. Циљ позива је промовисање најбољих пракси, иновативних метода учења, појединаца, организација и институција у области образовања одраслих у Републици Србији.

Аутори најбољих текстова на конкурсу имаће прилику да учествују у међународној конференцији: „Истраживања у образовању, настави и учењу“, која се одржава у Риму у периоду 21-23. фебруара, 2020. године. Награђеним ауторима биће обезбеђено учешће у својству посетилаца, при чему ће бити обезбеђени: учешће у конференцији, смештај, транспорт на релацији Београд-Рим, као и трошкови дневница.

Више информација о темама и програму конференције налазе се на званичном сајту.

*Напомињемо да учешће у овом конкурсу не подразумева могућност учешћа на конференцији у улози излагача.

За учешће на конкурсу потребно је:

  • Да сте регистровани на ЕПАЛЕ платформи. Уколико немате регистровани профил, можете се регистровати путем следећег линка. Упутство за регистрацију можете пронаћи овде.
  • Да напишете ауторски чланак на српском или енглеском језику у складу са задатом темом конкурса. Минимални број речи за унос је 500, док је максимални број речи 2000. Примере чланака можете погледати на овом линку.
  • Да поставите написани текст на ЕПАЛЕ платформу у виду блога путем овог линка. Потребно је будете улоговани да бисте приступили делу за креирање садржаја.

Напомена:

Постављени текст се сматра јединственом пријавом једног аутора. Корисник који постави ауторски текст на свом профилу сматраће се учесником у конкурсу.  Уколико постављени текст има више аутора или садржи делове текста неког другог аутора, неопходно је доставити сагласност тих аутора да се слажу да њихов текст буде разматран за учешће у конкурсу у име корисника који је поставио текст. Победник на конкурсу може бити само корисник који је поставио текст.

Рок за постављање текста на ЕПАЛЕ платформу је 29. јануар 2020. године до 12 часова.

*Молимо вас да испред наслова вашег текста ставите назнаку „за наградни конкурс“.

Радни језик конференције је енглески, те ће са потенцијалним учесницима конференције бити организован интервју на енглеском језику путем Skype-а или уживо.

Од пријављених се очекују текстови који ће допринети промоцији образовања одраслих у Србији, ангажовати стручњаке и релевантне организације да се укључе и допринесу развоју образовања одраслих. Учесници/це се охрабрују да са ЕПАЛЕ заједницом поделе примере добре праксе како образовање одраслих може да допринесе развоју компетенција и ставова из области заштите животне средине и одговорне потрошње, као и да промовишу могуће идеје за даљи рад у овој области (линкови ка примерима добре праксе, публикације које се могу промовисати, итд.).

Аутори награђених текстова имају обавезу да, по повратку са конференције, напишу један текст о конференцији и поставе га у форми блога на ЕПАЛЕ платформи најкасније у року од 15 дана по завршетку конференције. ЕПАЛЕ национални тим за подршку је на располагању за додатне информације, савете и сугестије при изради текста.

За све додатне информације у вези са конкурсом, као и техничком подршком приликом регистрације или постављањем чланка на платформу заинтересовани се могу обратити слањем упита на и-мејл адресу:  adult-education@tempus.ac.rs

или позивом на број телефона: 011 33 42 430, опција 3.