ЦПН нa самиту Европске развојне мреже у Бриселу

ЦПН нa самиту Европске развојне мреже у Бриселу

Представница Центра за промоцију науке присуствовала је међународном скупу у Бриселу у оквиру Erasmus+ KA1 пројекта за повезивање који је организовао Европски развојни институт (European Development Institute) од 25. новембра до 2. децембра

Током седмодневног скупа организованог под покровитељством Европске развојне мреже (European Development Network), преко 50 представника различитих институција из више од 30 европских земаља, међу којима је била и Србија, имало је прилику да представи рад своје институције, истакне најзначајније пројекте и успостави будућа партнерства на пројектима које финансира Европска Унија.

Крајњи циљ самита био је окупљање представника приватних и државних сектора, владиних и невладиних организација, универзитета и креативних центара укључених у Erasmus+ пројекте с идејом да свака институција добије прилику да прошири своју међународну мрежу партнера и побољша интердисциплинарну сарадњу са институцијама широм Европе.

Поред шест главних целодневних радионица током којих су учесници развијали нове пројектне идеје у оквиру Erasmus+ програма, размењивали примере добре праксе и информисали се о будућим позивима, организована је и посета Европском парламенту где су се захваљујући стручном вођењу боље упознали са радом самог парламента, али и Европске комисије као и расподелом буџета и задацима евалуатора предлога пројеката.

Европска развојна мрежа (European Development Network (EDN)) је званично основана у фебруару 2019. године у Мудањи, Турска у оквиру Европског института за развој (European Development Institute) с циљем да институцијама широм Европе омогући приступ грантовима Европске Уније. Од тада, више од 25 институција унутар Мреже непрестано доприноси друштвеном, економском и културном развоју Европе и њених суседа кроз пројекте и партнерства која развијају користећи средства добијена из фондова Европске Уније.