Конкурс за стипендиjе Шваjцарске владе за академску 2020-2021.

Конкурс за стипендиjе Шваjцарске владе за академску 2020-2021.

Сваке године Швајцарска конфедерација додељује стипендије за промоцију међународне размене и истраживачке сарадње између Швајцарске и преко 180 других земаља. Кандидате бира Федерална комисија за стипендирање студента из иностранства (The Federal Commission for Scholarships for Foreign Students). Ова комисиjа представља тело кога чине професори са свих државних универзитета у Шваjцарскоj.

Стипендије Владе Швајцарске намењене су младим истраживачима из Србиjе који су завршили мастер или докторске  студиjе. Стипендије за истраживаче доступне су истраживачима у било којој дисциплини који имају наjмање степен завршених мастер студиjа и планирају да бораве у Швајцарскоj како би наставили истраживања или даље студије на докторском или пост-докторском нивоу.

Стипендије за истраживаче додељују се за истраживање или студије на свим кантоналним универзитетима у Шваjцарској, вискоким школама (Universities of applied sciences) и два технолошка института. Само кандидати које номинуjе академски ментор из неке од ових високошколских установа биће узети у обзир.

Више о конкурсу где се налазе и документа за Србиjу на линку

Рок за приjавe jе 25. новембар 2019.