Отворене приjаве за Climate Launchpad – такмичење у области “зелених” пословних идеjа

Отворене приjаве за Climate Launchpad – такмичење у области “зелених” пословних идеjа

И ове године EIT Climate-KIC и Привредна комора Србиjе реализуjу национално Climate Launchpad такмичење у развоjу “зелених” пословних идеjа. Такмичење коjе омогућава националном победнику учешће на светском Гранд финалу, биће одржано 12. септембра у Београду, а рок за приjаву иновативних идеjа у области “зеленог” бизниса или технологиjа истиче 22. маjа.
Како много одличних идеjа за супротстављање климатским променама и смањењу емисиjе штетних гасова остане само на нивоу идеjе, мисиjа овог такмичења jе да потенциjал чистих технологиjа усмери ка борби са климатским променама.
Climate Launchpad такмичење омогућава учесницима да кроз Bootcamp, интезивне тренинге и уз менторску помоћ стекну знање о предузетништву, бизнису и томе како да своjу идеjу развиjу у одржив концепт.
У склопу такмичења на националном нивоу примљени кандидати ће прво проћи дводневни Bootcamp у Београду на коjем ће учити о покретању бизниса. Затим следи шест интензивних тренинга коjи ће бити посвећени усавршавању личних вештина, способности презентовања и развоjу пословног модела.
После завршеног припремног дела тимови ће бити спремни да своjе бизнис идеjе представе пред жириjем на Националном финалу, а победници ће добити прилику да у новембру ове године учествуjу на Гранд финалу и боре се за новчане награде (10.000, 5.000 i 2.500 евра), а десет првопласираних тимова на свету ће добити и место у EIT Climate-KIC акцелераторском програму.
На такмичењу могу учествовати сви они коjи имаjу перспективну иновативну идеjу о чистим технологиjама или “зеленом” бизнису, што укључуjе студенте, истраживаче, консултанте, инжењере, jавне организациjе и стартапе старости до jедне године.
Иновативна идеjа може бити из области обновљивих извора енергиjе, нових приступа у производњи хране, урбане мобилности или било коjе друге области коjа доприноси ублажавању климатских промена.
Национално Climate Launchpad такмичење ће бити одржано 12. септембра у Београду, Bootcamp коjи jе посвећен развоjу бизнис идеjа, биће одржан 12. и 13. jуна, а низ интензивних тренинга током jула и августа.
Сви заинтересовани за учешће у овом такмичењу се могу приjавити до 22. маjа попуњавањем овог формулара.