ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИJУ НАУКЕ НА 63. САJМУ ТЕХНИКЕ И ТЕХНИЧКИХ ДОСТИГНУЋА

ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИJУ НАУКЕ НА 63. САJМУ ТЕХНИКЕ И ТЕХНИЧКИХ ДОСТИГНУЋА

Центар за промоциjу науке, као и претходних година, учествује на 63. Међународном сајму технике и техничких достигнућа под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

На штанду Центра биће представљени нови модел 3Д штампача који користи пластичну нит (FDM 3D printing plastics) и Filastruder, уређај који служи за рециклажу пластичног отпада од кога се добија нит за 3Д штампу. Filastruder смо склопили у Меjкерс спејсу и тиме придружили светском тернду Filastruder рециклаже пластике!

Такође, на штанду Центра посетиоци ће моћи да се упознају са различитим алатима које нуди Мејкер спејс (енг. maker’s space), Научног клуба Београд, простора који jе отворен за децу, одрасле, предузетнике, уметнике, креативце и садржи широки спектар опреме – од 3Д штампача и 3Д скенера, CNC машине са плавим ласером, CNC машине са CO2 ласером,  CNC рутера за дрво пластику и лаке метале, лемних станица па до маказа за сечење картона. Простори попут овог прави су инкубатори знања и технологиjа за 21 век. Посетиоци ће бити у могућности да се учлане у Мејкерс Спејс, чланство jе добровољно и бесплатно, али jе обавезно за све оне коjи желе да користе овај простор. Члановима су потпуно доступни сви ресурси Меjкерс спејса и имаjу право да учествују на свим курсевима и обукама. Сви чланови добиjаjу електронске чланске карте.

63. Mеђународни сајам технике и техничких достигнућа одржава се на Београдском сајму од 21. до 24. маја 2019. године

Позиција штанда ЦПН