НАГРАДЕ ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОЛОГИJЕ ЗА МЛАДЕ ИСТРАЖИВАЧЕ – Green Talents 2021

НАГРАДЕ ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОЛОГИJЕ ЗА МЛАДЕ ИСТРАЖИВАЧЕ – Green Talents 2021

Такмичење за младе истраживаче у области животне средине, омогућава да у Немачкој промовишу своја истраживања одрживости и стекну ексклузиван приступ мрежи изврсних младих истраживача.

Одрживи развој је основа за очување наше планете за садашње и будуће генерације кроз проналажење равнотеже између потреба социјално-економског развоја и заштите животне средине. Ове теме од глобалног политичког значаја захтевају међународну сарадњу у истраживању. У својим врхунским иновационим и истраживачким центрима, Немачка улаже велике напоре, посебно у jачању међународне сарадње међу изузетним умовима сутрашњице.

Немачко Министарство образовања и истраживања (German Federal Ministry of Education and Research (BMBF) од 2009. године организуjе престижну међународну манифестациjу Зелени таленти – Међународни форум o одрживом развоју (”Green Talents – International Forum for High Potentials in Sustainable Development”). Сваке године награде се додељуjу младим истраживачима, и на таj начин такмичење Зелених талената успешно подстиче глобалну размену иновативних зелених идеја из различитих области истраживања. До сада су награде додељене младим истраживачима и научницима из преко 65 земаља за њихова изванредна достигнућа и допринос у одрживости у оквиру локалних заједница, држава и глобалног друштва. Добитнике бира жири реномираних немачких стручњака, а награђени истраживачи ће имати јединствену могућност да се упознаjу са немачком истраживачком елитом.

Рок за пријаве је 19. мај 2021. године.

Више о условима конкурса можете погледати овде.