Радионица о научној комуникацији у дигиталном свету

Радионица о научној комуникацији у дигиталном свету

Појава такозване инфодемије у јеку пандемије корона вируса као и пораст дезинформација којима смо окружени још једном покрећу питања о квалитету научне комуникације. Међутим, потреба за „квалитетном научном комуникацијом“ оставља без одговора питањa шта она заправо значи.

Питања попут тога шта представља квалитетну научну комуникацију на интернету? Да ли постоје критеријуми за процену квалитета научне комуникације? Које су то разлике између извештавања научних медија или научних подкаста и прича из науке на Инстаграму…

Циљ радионице је да се овим питањима бави на дискурзиван начин. У оквиру ње биће представљени резултати Делфи студије која се бавила истраживањем питања квалитета научне комуникације у дигиталном контексту. Tоком ове студије више од 30 експерата из области научне комуникације из читавог света поделило је своје гледиште о томе како проценити и како промовисати научну комуникацију на мрежи.

Ова радионица ће учесницима пружити прилику да сазнају више о резултатима наведеног истраживања и разговарају о њиховим импликацијама. Посебан фокус биће усмерен ка примени критеријума у научној комуникацији и њеним актерима који се све више оријентишу ка дигиталним медијима.

Радионицу ће водити представнице партнерских институција са међународног пројекта RETHINK, др Ема Вајткемп (University of the West of England, GB) и др Брите Финрих (Zeppelin University, Germany).

Радионица ће се одржати 10. маја 2021. 

За све заинтересоване пријава на овом линку