EРАЗМУС+ конкурси 2021

EРАЗМУС+ конкурси 2021

Фондација Темпус обавештава све заинтересоване да је на сајту Европске комисије објављен Corrigendum/измене и допуне Општег позива за подношење пријава за Еразмус + пројекте за 2021. годину.

Corrigendum се односи на:

Правила финансирања за инклузивну подршку за организације у КА1 пројектима општег, стручног образовања и обука и образовања одраслих и КА2 партнерстава за сарадњу која се пријављују националним агенцијама програмских земаља.

Ознаку за партнерства за сарадњу у области младих за европске невладине организације;

Минималан број сати предавања за Жан Моне катедре за једну годину.Текст Corrigendum-а као и нову верзију програмског водича (верзија 2, од 08.04.2021) можете пронаћи на следећој страници.

Европска комисија је објавила нови Еразмус+ Општи позив за подношење предлога пројеката за 2021. годину у којем су детаљно описане све врсте пројеката и рокови за све појединачне компоненте програма.

Очекује се да ће се статус Републике Србије као програмске земље наставити и у новом програму, што значи да би установе и организације имале могућност да пуноправно учествују у свим деловима Еразмус+ програма, као координатори или партнери. Више детаља о правилима и могућностима учешћа можете пронаћи у Еразмус+ Програмском водичу за 2021. годину.

Преглед свих врста пројеката у којима Србија може да учествује, као и рокова у оквиру овог Конкурса, можете погледати на страници Календар рокова.

Такође, расположиве износе средстава за финансирање пројеката који се подносе Фондацији Темпус, можете видети овде.

Фондација Темпус пружа континуирану подршку свима који су заинтересовани за подношење пројеката у оквиру Еразмус+ програма. У склопу подршке, Фондација сваке године организује бесплатне радионице за писање Еразмус+ пројеката.

Поред тога, Фондација пружа подршку и путем консултација за развој пројектних идеја свима који желе да поднесу пријаве за пројекте у Општем позиву за 2021. годину. Заинтересовани могу посетити Информативни центар Фондације Темпус на Теразијама 39 (И спрат), сваког радног дана 10-18 часова без претходне најаве или канцеларију у улици Руже Јовановић 27а (улаз из Жабљачке), уз претходно заказивање. Све консултације ће се одржати онлајн или уживо у складу са поштовањем прописаних мера у вези са корона вирусом.