Европски дани истраживања и иновација 2020

Европски дани истраживања и иновација 2020

Европски дани истраживања и иновација је главни годишњи догађај Европске комисије који окупља креаторе политика, истраживаче, предузетнике и грађане како би разговарали и осмислили будућност истраживања и иновација у Европи и шире.

Будући да наша друштва постепено укидају уведене мере и планирају опоравак од пандемије, сада је неопходно осигурати да транзиција у друштво после короне буде одржива, свеобухватна и прилагодива.

Истраживање и иновације биће кључни фактор за то. Овогодишњи формат пружиће прилику за повезивање, поглед на достигнућа у истраживању и иновацијама у глобалном одговору на пандемију и одговору ЕУ – светска координација изузетне науке за глобални здравствени, друштвени и економски опоравак.

Придружите се догађају виртуелно

Интерактивне сесије ће учесницима пружити информације о томе како политике и финансирање истраживања и иновација могу помоћи да се Европа опорави и упути се ка зеленој, дигиталној и флексибилној будућности. Ослањајући се на успех од прошле године, тродневни догађај ће ове, 2020. године бити испуњен интензивним програмом од конференцијe о креирању политика, панела и дебата до многобројних могућности повезивања.

У кључној години, после светске кризе без преседана, непосредно пред покретање наредног оквирног програма Хоризонт Европа – новог програма за истраживање и иновације који почиње 2021. године – и побољшаног европског истраживачког простора, овај догађај је јединствена прилика за дискусију о томе како истраживање и иновације могу да допринесу будућем напретку Европе.

Да ли желите да видите науку у акцији? Позовите своје пријатеље, породицу, дугаре из разреда и наставнике да нам се придруже виртуелно на догађају са забавним активностима, укључујући и изложбу „Наука је дивна!“. Доживите науку будућности из своје собе – кроз практичне експерименте, демонстрације уживо и разговаре са европским и светским научницима.

Догађај ће се одржати 22.-24. Септембра 2020.

Пратите више информација о регистрацији и програму.