Kомпанија „Мерк” додељује грантове за подстицај иновативних истраживања

Kомпанија „Мерк” додељује грантове за подстицај иновативних истраживања

У 2020. години компанија „Мерк” нуди низ грантова како би подстакли иновативна истраживања у изазовним областима. На располагању су неповратна средства у износу од 100.000 до 500.000 евра годишње, у трајању до 3 године. Области истраживања су откривање нових лекова, пројектовање биореактора за узгој меса, напредно машинско учење и борба против новонасталих вирусних заразних болести. 

Програм грантова „Мерк” за отворен је за научнике у свим фазама каријере који су повезани са било којом институцијом, универзитетом или компанијом која се бави овим областима истраживања. Ако пријава буде успешно оцењена, истраживачи ће бити позвани да поднесу комплетан предлог пројекта. Право учешћа имају научници из читавог света.

„Мерк” jе наjстариjа фармацеутска и хемиjска компаниjа на свету, реч jе о водећоj научноj и технолошкоj компаниjи у области здравства и науке о живим системима, где око 50.000 запослених ради на даљем развоjу технологиjа коjе побољшаваjу и унапређуjу живот ‒ од биофармацеутских терапиjа за лечење рака или мултипле склерозе, преко наjсавремениjих система за научно истраживање и производњу.

Радионица Deep-dive која ће се одржати од 3. до 5. новембра 2020. у Дармштату, Немачка, намењена је овогодишњим финалистима, где ће са менаџерима и научницима компаније „Мерк” заједнички радити на достављеним предлозима пројеката. На скупу који следи одиграће се и заванични избор добитника грантова.

Пријаве се примају до 31. августа 2020. 

За тему припремљености за пандемију не постоји одређени рок, јер ће се све пријаве континуирано прегледати, и компанија „Мерк”, у овим изазовним временима, покушаће да пружи што бржи одговор.

Више о грантовима