Семинар о извештавању о управљању јавним финансијама

Семинар о извештавању о управљању јавним финансијама

Програм Уједињених нација за развој (UNDP) позива младе новинаре/ке на семинар о извештавању о управљању јавним финансијама на локалном нивоу, који ће бити одржан од 1. до 4. децембра 2019. на Старој планини.

Циљ семинара је да млади новинари/ке стекну основна знања из области јавних финансија, као и да развију вештине за извештавање о овим и сродним темама. Полазници ће научити како да несметано и без потешкоћа читају и анализирају јавна документа, као и начини за претраживање великих база података. Сви предавачи/це су стручнаци у области новинарства и медија, као и права и финансија.

Право учешћа имају сви заинтересовани новинари/ке са радним искуством које није дуже од седам година, као и будући  новинари/ке односно студенти/киње новинарства и сродних факултета које интересује тема јавних финансија. При одабиру учесника/ца комисија ће поштовати равномерну заступљеност учесника/ца оба пола, као и регионалну представљеност свих крајева Србије.

Заинтересовани кандидати/киње пријаву могу попунити овде, најкасније до 17. новембра 2019. године. За учешће на семинару биће изабрано 15 кандидата/киња, а сви пријављени биће обавештени о исходу конкурса.

Трошкове организације семинара, пута и боравка сноси организатор.

За све додатне информације контактирати: datachallenge.rs@undp.org