Tom:Belgrade Mejkaton 2019

Tom:Belgrade Mejkaton 2019

Приjаве за Tom:Belgrade Mejkaton 2019. догађаj део jе глобалног непрофитног покрета иноватора коjи су посвећени креирању приступачних решења за свакодневне проблеме особа с инвалидитетом, а одржаће се од 15. до 17. новембра у просториjама Научно-технолошког парка Београд. Организатор jе компаниjа 3D Republika, а догађаj су подржали UNICEF, Научно-технолошки парк Београд, Амбасада Холандиjе, Амбасада Израела, компаниjе Ultimaker, Polyhedra i Highbreed systems.

На jединственом тродневном маратону – меjкатону, Tom:Belgrade окупља познаваоце потреба (децу, младе и одрасле с инвалидитетом, њихове чланове породице, помоћно особље или друге особе са дубљим разумевањем незадовољених потреба особа с инвалидитетом) и меjкере (младе са израженим мотивом за решавање проблема, оне коjи су спремни да своjом вештином допринесу окупљеноj заjедници – машинце, електротехничаре, занатлиjе, софтверске инжењере, студенте).

Претходни меjкатон одржан jе у новембру 2018. године. Иако први пут организован у Србиjи, успео jе да окупи броjне заинтересоване меjкере коjи су се уз помоћ присутних познаваоца потреба сjаjно снашли у решавању постављених изазова.

Сви заинтересовани могу се приjавити путем линкова на саjту, а све информациjе се могу пронаћи и на Facebook stranici. Након затварања приjава, 19. октобра уследиће  PreTOM догађаj. У току PreTOM-a формираjу се групе меjкера и пред њих се поставља изазов за коjи развиjаjу план све до званичног почетка меjкатона. На меjкатону тимови имаjу на располагању 36 сати да реализуjу своjу идеjу уз помоћ обезбеђене опреме.

Рок за пријаве је 19. октобар