КОНКУРС ЗА ЕВРОПСКИ РЕГИОНАЛНИ МАСТЕР ПРОГРАМ

КОНКУРС ЗА ЕВРОПСКИ РЕГИОНАЛНИ МАСТЕР ПРОГРАМ

У току је отворен позив за све заинтересоване за приjаве на Европски регионални Мастер програм коjи је организован уз подршку Универзитета у Болоњи. Програм jе из области демократиjе и људских права и одржаће се у академскоj 2019/2020. години.

Европски регионални Мастер програм у области демократиjе и људских права jе jедногодишњи интердисциплинарни програм коjи за циљ има развоj демократиjе и људских права у Jугоисточноj Европи. Програм jе заjедничка инициjатива Универзитета у Сараjеву и Универзитета у Болоњи, у сарадњи са партнерским институциjама, од коjих jе jедна и Универзитет у Београду.

European Regional Master’s Programme in Democracy and Human Rights in South East Europe (GC SEE / ERMA) је академска едукативна активност намењена студентима који желе да повежу академске студије с практичним и теренским истраживачким искуством у области људских права и демократизације. Људска права су тема која укључује различите дисциплине студија као што су политичке науке, друштвене науке, право, социологија и филозофија. Студенти ће имати могућност да присуствују предавањима и радионицама у којима ће учествовати готово 40 професора и стручњака са 12 партнерских универзитета.

Више информациjа можете наћи на веб адреси www.erma-programme.eu

Рок за приjаве jе 13. септембар 2019. године.