Аjфел програм стипендиjа за студиjе у Францускоj 2019.

Аjфел програм стипендиjа за студиjе у Францускоj 2019.

Аjфел програм стипендиjа намењен jе изванредним студентима коjи желе да похађаjу мастер и докторске студиjе на високошколским институциjама у Францускоj, организатор jе French Ministry for Europe and Foreign Affairs.

Области студирања су право, економиjа и менаџмент, инжењерске науке и природне науке у ширем смислу (математика, физика, хемиjа, природне науке, науке о заштити животне средине, информационо-комуникационе технологиjе) и политичке науке.

Стипендиjе се додељуjу за 2 типа студиjа: Мастер ниво у траjању од 12 до 36 месеци; Докторске студиjе, истраживачки боравак у Францускоj у траjању до 12 месеци (као вид менторства или супервизиjе при изради тезе).

Кандидати за мастер студиjе мораjу имати мање од 30 година, односно мање од 35 година за докторске студиjе и мораjу да задовоље jезичке услове програма за коjи се приjављуjу.

Стипендиjа покрива месечну новчану накнаду на конто трошкова живота; трошкове пута, трошкове осигурања и културних активности. Стипендиjа не покрива трошкове школарине.

Програмски водич можете погледати овде

Напомена: Заинтересовани кандидати мораjу аплицирати за жељени програм на француским високошколским институциjама; француске институциjе врше одабир кандидата и подносе кандидатуру за оваj програм стипендиjа.

Више информациjа о овом програму стипендиjа и начину приjаве можете видети овде.

Рок за приjављивање 11. jануар 2019.