ТАКМИЧЕЊЕ ЗА НАЈБОЉУ ТЕХНОЛОШКУ ИНОВАЦИЈУ НТИ 2022

ТАКМИЧЕЊЕ ЗА НАЈБОЉУ ТЕХНОЛОШКУ ИНОВАЦИЈУ НТИ 2022

Такмичење за најбољу технолошку иновацију промовише предузетнички начин размишљања и понашања тако што учесницима даје подршку, едукативну и финансијску.

Средњошколски и Студентски тимови могу се пријавити до 15. марта, док је за Реализоване иновације, рок 5. мај 2022. Формулар за категорију Иновативно село, биће објављен накнадно. Пријаве, у овој новој категорији, примаће се, такође, до 5. маја 2022.

Поштовани такмичари,

Пријавом на Такмичење остварићете најтежу, али и најважнију победу, победићете сами себе и ући у круг оних 10.000 учесника који су се у претходних 16 година осмелили да представе своју иновацију и провере њен квалитет.

Основна вредност Такмичења је стицање нових, кондензованих знања и искустава, којим ће се свака пријављена иновација подићи на виши ниво, а што се огледа у достизању нових знања у области заштите интелектуалне својине, информатичке подршке, планирања и реализације пословног модела, корака у оснивању нових предузећа, за оне који то нсу до сада урадили и начина конкурисања за финансијску подршку код различитих фондова.

Оно што се очекује од вас је упорност и истрајност да развојем сопственог тима и савладавањем свих задатака који ће се пред вас поставити, својој иновацији подигнете тржишну вредност, која ће трајати и након завршетка Такмичења и бити пласирана кроз неку нову или постојећу компанију.

Свака држава може бити суверена само ако има довољно конкурентну привреду и одређене производе који се могу пласирати и на светском тржишту. Да би привреда постала конкурентна, она мора имати изражену развојну компоненту која у себе укључује целокупни образовни, стручни, научни, иновативни и предузетнички потенцијал. Сви ови потенцијали су међусобно повезани и њихово повећање се може остварити једино кроз мобилизацију свих ресурса којим располажемо и стварањем повољног амбијента у друштву.

Учешћем на Такмичењу за најбољу технолошку иновацију дајете огромну подршку окупљању, јачању и показивању нашег иновативног потенцијала. Тиме служите као узор свима у окружењу и охрабрујете од најмлађих до најстаријих становника да крену вашим стопама, да раде, стварају, производе у својој земљи и на тај начин исказују врхунски патриотизам.

Координатор НТИ
Проф. др Драган Повреновић, дипл.инж.

Водич за пријављивање реализоване иновације

Водич за пријављивање средњошколских и студентских тимова