Награда програма Хоризонт Европа – EU Prize for Women Innovators 2021

Награда програма Хоризонт Европа – EU Prize for Women Innovators 2021

Осму годину заредом Европска комисија расписује позив за  за доделу новчаних признања женама за изузетна достигнућа у компаниjама и иновациjама на тржишту.

Жене нису довољно укључене у оснивање иновативних компаниjа у Европи али представљају велики потенцијал коjи jош увек ниjе искоришћен. Сврха ове награде је препознавање улоге жена у проналажењу иновативних решења и њихов утицај на европско тржиште, као и изузетних достигнућа која су предузетнице постигле у управљању компанијама. Награда ће бити додељена кандидаткињама које су дале допринос за најбоље идеје и решења, и нове и напредне производе и услуге у Европи.

У питању jе новчана награда коjа се сваке године додељуjе женама из Европе које су основале успешне компаније и пласирале иновације на тржиште. Конкурс је отворен за жене са целе територије Европске уније и придружених земаља у програму Хоризонт Европа. Неки од важних критеријума за овај конкурс су наjиновативниjи проналасци и њихова примена за нове производе и услуге, утицај иновативних производа и услуга на еврпску економију и друштво, као и улога предузетница у успешниом управљању компанијама која може да послужи као инспирација другим женама.

Више о EU Prize for Women Innovators 2021

Рок за пријаве је 30. јун 2021.