Тестираjте спремност ваше идеjе за финансирање помоћу BOSS алата

Тестираjте спремност ваше идеjе за финансирање помоћу BOSS алата

Драге колегинице и колеге,
Финансирање jе од суштинске важности за спровођење научних истраживања. Међутим, национални и међународни извори финансирања су ограничени, а конкуренциjа за постоjећа средства jе оштра.
Како бисте осигурали да ваши проjекти буду прихваћени, неопходно jе да напишете квалитетну проjектну приjаву коjа ће испуњавати критериjуме донатора и коjа ће произвести одрживе резултате коjи се могу трансферисати у привреду.
Да бисте то постигли, битно да су вам током целог процеса развоjа проjектне идеjе/иновациjе релевантне информациjе увек доступне, како бисте могли да радите ефикасно на њеном развоjу, у време када то вама наjвише одговара, где год да се налазите.
У жељи да вам пружимо одговараjућу подршку, оjачали смо систем за подршку пословним приликама са алатима коjи ће вам помоћи у процесу развоjа и процене потенциjала ваше пословне прилике. Такође смо креирали и разноврсан едукативни материjал коjи ће вам омогућити бољи увид у елементе коjи су кључни за развоj вашег решења.
Алати и едукативни материjали се  налазе на отвореноj, вишеjезичноj веб платформи BOSS, доступноj на https://bossplatform.rect.bg.ac.rs/ .
Платформа jе бесплатна за коришћење, а све што jе потребно да бисте почели са радом jе да се региструjете.
Као и до сада, тим Центра за трансфер технологиjе Универзитета у Београду вам стоjи на располагању како у фази развоjа и процене потенциjала идеjе/иновациjе, одабира одговараjућег извора финансирања (PoC, TTF, итд.), тако и касниjе током процеса заштите интелектуалне своjине и комерциjализациjе резултата вашег рада.
BOSS платформу су развили Универзитет у Београду, META Група, и Универзитет у Лиjежу у оквиру проjекта Надоградња система подршке пословним приликама у циљу jачања европског иновативног екосистема, коjи се финансира кроз Еразмус + програм Европске униjе. 
За све што вас интересуjе, можете нас контактирати на ctt@rect.bg.ac.rs