Конкурс за доделу „Награде Веселина Лучића” за најбоље научно дело и за најбоље књижевно дело

Конкурс за доделу „Награде Веселина Лучића” за најбоље научно дело и за најбоље књижевно дело

Расписан је Конкурс за доделу три „Награде Веселина Лучића” за 2020. годину, за најбоље научно остварење наставника и сарадника на Универзитету у Београду, објављено у 2019. години.

Награда, у нето износу од по 300.000,00 динара, доделиће се из средстава Задужбине Веселина Лучића.

Кандидати на Конкурс могу пријавити следећа научна остварења:

  • монографија,
  • поглавље у монографији,
  • научни рад.

Наведена научна остварења морају бити штампана код еминентног домаћег, односно страног издавача (пожељно је приложити рецензије).

Неће бити узети у разматрање зборници радова са научних скупова, као ни уџбеничка литература.

Рок за подношење пријава је од 21. фебруара до 21. априла 2020. године.

Пријаве се подносе на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг 1, са назнаком – Конкурс за Награду Веселина Лучића за најбоље научно остварење наставника и сарадника на Универзитету у Београду“.

            Уз пријаву поднети:

1. Oстварење у шест примерака,

2. Потврду о радном односу свих/већине коаутора на Универзитету у Београду,

3. Кратку биографију коаутора,

4. Сагласност коаутора да се остварење може пријавити на конкурс, са процентуалном проценом доприноса остварењу (приложити само у случају коауторства) и

5. Образложење предлагача (до 500 речи) о научној односно стручној вредности научног односно стручног рада, које објашњава предмет, циљ, хипотезе и метод рада, и позиционира резултате у односу на светску праксу.

Пријава се доставља у форми која се може преузети са интернет странице Универзитета у Београду (Конкурси универзитетских задужбина и фондација http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php), и поред описаних података садржи контакт податке подносиоца пријаве: име и презиме, број телефона и имејл адресу.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Избор најбољег научног остварења врши жири именован од стране Одбора Задужбине, који предлог одлуке о додели награде доставља Одбору Задужбине.

У поступку разматрања научног, односно стручног остварења, жири оцењује квалитет и значај научног, односно стручног остварења.

На основу предлога жирија, Одбор Задужбине доноси коначну одлуку о додели награде, коју објављује на интернет страници Универзитета у Београду http://www.bg.ac.rs/sr/univerzitet/konkursi.php.

Уколико остварење, које је изабрано као најбоље, има више коаутора, коаутори ће награду поделити према проценту доприноса остварењу, наведеном у Пријави.

На одлуку о додели награде кандидат има право приговора Одбору Задужбине у року од 8 дана од дана објављивања одлуке. 

Додатне информације заинтересовани кандидати могу добити у Сектору за инвестиције и управљање имовином Универзитета и универзитетских задужбина и фондација, на телефон:  (011) 3207-426 и на e-mail: popovm1@rect.bg.ac.rs.

Такође, расписан је још један конкурс за доделу „Награде Веселина Лучића” за 2020. годину, за најбоље књижевно остварење наставника и сарадника на Универзитету у Београду, објављено у 2019. години.

Награда, у нето износу од 300.000,00 динара, доделиће се из средстава Задужбине Веселина Лучића.

Критеријуми које књижевно дело мора да задовољи:

  • дело мора бити oстварење  једног аутора,
  • дело мора бити објављено као засебна књига у најмање 300 примерака, са ЦИП записом и ISNB бројем,
  • дело треба да има најмање 3 табака, тј. 48 страна,

–    дело мора бити објављено први пут у 2019. години,

  • у избор могу ући само уметничка остварења: роман, збирка приповедака, збирка песама, драма, есеј, путопис и мемоари.

Уз пријаву је пожељно приложити рецензије.

Рок за подношење пријава је од 21. фебруара до 21. априла 2020. године.

Пријаве се подносе на адресу: Универзитет у Београду, Студентски трг 1, са назнаком – Конкурс за „Награду Веселина Лучића“ за најбоље књижевно остварење наставника и сарадника на Универзитету у Београду“.

Уз пријаву поднети шест примерака књижевног остварења, потврду о радном односу на Универзитету у Београду и кратку биографију.

Непотпуне и неблаговремене пријаве неће се разматрати.

Избор најбољег књижевног остварења врши жири именован од стране Одбора Задужбине, који предлог одлуке о додели награде доставља Одбору Задужбине.

На основу предлога жирија, Одбор Задужбине доноси коначну одлуку о додели награде, коју објављује на интернет страници Универзитета у Београду www.bg.ac.rs у делу „Стипендије и конкурси“.

На одлуку о додели награде кандидат има право приговора Одбору Задужбине у року од 8 дана од дана објављивања одлуке. 

Додатне информације заинтересовани кандидати могу добити у Сектору за инвестиције и управљање имовином Универзитета и универзитетских задужбина и фондација, на телефон:  (011) 3207-426 и на e-mail: popovm1@rect.bg.ac.rs.