Од застареле индустриjе до заштићеног парка природе

Од застареле индустриjе до заштићеног парка природе

У петак 21. фебруара 2020. године, на Хемиjском факултету ће бити одржан „Japan-Serbia Environmental Exchange” симпозиjум. Овим Симпозиjумом обележиће се почетак проjекта, као и завршетак проjекта између Институтута за рударство и металургиjу из Бора и Универзитета Акита реализованог под покровитељством SATREPS позива.

Симпозиjум се организуjе са идеjом остваривања нових контаката и могућности за сарадњу и на њему ће поред презентациjа колега из Jапана и Србиjе бити одржане и кратке постерске презентациjе радова студената свих нивоа последипломских студиjа, као и младих доктора наука у циљу представљања текућих истраживања из области заштите животне средине коjа се реализуjу у Србиjи.

Делегациjу из Jапана коjа ће присуствовати симпозиjуму чине уважени jапански научници и професори, директор удружења HEAA, др Казухиро Акиjама, директор Инстутитута за заштиту животне средине префектуре Хjого – HPIES, др Jасухиро Канда, као и градоначелник града Тоjока, г-дин. Мунехару Накагаи.

Симпозиjум ће, поред представника Хемиjског факултета и ректорке Универзитета у Београду, отворити амбасадор Jапана у Републици Србиjи, господин Jунићи Маруjама.

Више о симпозиjуму на страници Елементариjум