HAKATON ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

HAKATON ЗА СРЕДЊОШКОЛЦЕ

Удружење студената информатике FONIS по други пут организуjе проjекат Hakaton за средњошколце коjи jе осмишљен тако да ученике средњих школа подстакне да се упусте у свет информационих технологиjа и пружи им почетно знање о програмскоj логици, jезицима и писању програмских кодова. Ове године се Hakaton организуjе 7. децембра на Факултету организационих наука.

Проjекат се састоjи из четири дела: теста, радионица, проjектног задатка и самог хакатона. Тимови састављени од три или четири члана прво раде онлаjн тест знања. Наjбољих 16 тимова пролазе у следећи круг, односно, стичу услов да присуствуjу радионицама. Радионице ће се одржати на Факултету организационих наука где ће средњошколци проћи кроз основне аспекте знања коjе им jе потребно. На основу радионица се тимовима даjе проjектни задатак, а за хакатон се квалификуjе осам тимова коjи га буду наjбоље урадили. Hakaton преставља двадесетчетворочасовно такмичење у програмирању на коме ће ученици средњих школа имати прилику да примене научено и пробаjу да реше задати проблем, истовремено се дружећи са своjим вршњацима сличних интересовања.

FONIS jе студентска организациjа коjа окупља будуће IT стручњаке у циљу учествовања на стручним предавањима, курсевима, такмичењима и семинарима, рада на проjектима, као и остваривања стручних пракси у области информационих технологиjа.

Приjаве за Hakaton за средњошколце су отворене до 10.11.2019. а право на учешће имаjу сви средњошколци на териториjи Републике Србиjе.

Више о такмичењу на http://hzs.fonis.rs/#