Ecsite – Kонкурс за заjедничку сарадњу

Ecsite – Kонкурс за заjедничку сарадњу

Ecsite је европска мрежа научних центара и музеја која повезује више од 350 организациjа у преко 50 земаља, укључујући и ваневропска подручја. Од самог оснивања 1989. године, мисија ове асоцијације је да повеже и оснажи научне центре, музеје и све друге организације које учествују у процесу промоције науке и технолошких достигнућа, као и да промовише њихове активности и програме. Размена идеја и добрих пракси у домену промоције науке, као и стални дијалог између науке и друштва у сржи су постојања и деловања Ecsite-а чије је седиште у Бриселу.

Ecsite Collaborative Grants конкурс за награђивање намењен jе за унапређење области научног ангажовања кроз финансирање међудржавних акција у оквиру стручне заједнице Ecsite-a. Ово jе први позив за доделу награда у овоj области, а одабрани проjекти биће реализовани у току 2020. године.

За Ecsite Collaborative Grants могу се пријавити тимови стручњака који се баве науком и сарађуjу са најмање пет чланова Ecsite-а (са једним сталним чланом) и долазе из три различите земље. Тимови у сарадњу могу укључити и друге заинтересоване стране ако је то релевантно. Ecsite Collaborative Grants обезбеђуjе фонд чиjи jе укупан износ 20 000 евра, а средства могу бити расподељена за један до три проjекта.

Више о конкурсу на Ecsite Collaborative Grants  

Рок за приjаве jе 12. новембар 2019.