Тренинг за писање H2020 Twinning и ERA Chairs пројеката

Тренинг за писање H2020 Twinning и ERA Chairs пројеката

H2020 програм Spreading Excellence иWidening Participation намењен је оним земљама које остварују слабије резултате у истраживању и иновацијама, па организације из Србије и региона не морају да се такмиче са институцијама из најразвијених земаља, како би дошле до финансијских средстава из ЕУ H2020 фондова.

Twinning и ERA Chairs су програми намењени јачању капацитета истраживачких институција из слабије развијених земаља: Twinning кроз сарадњу са барем 2 престижне истраживачке институције, а ERA Chairs кроз ангажовање најбољих светских научника из релеватних области.

Тренутно су оба позива отворена, а крајњи рок за подношење апликације је 14. новембар 2019. ЕУТА организује 2-дневан тренинг који полазницима помаже да се припреме за наведене позиве и повећају своје шансе за добијање финансирања.

Први дан посвећен је анализи позива и апликационог формулара, а други практичној помоћи и консултацијама са полазницима у писању њихових предлога пројеката.

Тренери: ЕУТА тренери имају вишегодишње искуство у припреми, писању, координисању и успешној имплементацији Twinning и ERA Chairs, али и других типова H2020 пројеката.

Више информација као и формулар за пријаву можете пронаћи овде.