Летња школа научне комуникациjе на Малти

Летња школа научне комуникациjе на Малти

Универзитет у Малти и ове године организуjе десетодневну STEAM летњу школу (STEAM Summer School) посвећену научноj комуникациjи. Своjим полазницима организатор нуди jединствену прилику да кроз праксу науче како да осмисле и реализуjу догађаjе посвећене научноj комуникациjи и како да их промовишу. Уз помоћ експерата полазници ће кроз велики броj радионица развиjати нове вештине, а на групним сесиjама примењивати научено у пракси.

STEAM летња школа нуди и занимљиве пратеће програме као што су екскурзиjе, посете културно историjским знаменитостима Малте као и активности типа научни биоскоп или jединствено осмишљен догађаj STEAM Soapbox, конципиран у виду представе.

Партнери на проjекту су Универзитет у Малти (University of Malta), Универзитет Раjн-Вал, Немачка (Rhine-Waal University, Kleve, Germany), Science View (Hellenic Association of Science Journalists, Communicators and Writers, Athens, Greece), и Универзитет у Единбургу (University of Edinburgh). Иницијални пројекат је финансиран из програма Ерасмус+ Европске уније.

STEAM летња школа одржава се на енглеском језику, у термину од 15. до 24. jула.

Линк ка званичноj страници STEAM летње школе

Програм STEAM летње школе