ПРЕСТИЖНЕ НАГРАДЕ ЗА МЛАДЕ ИСТРАЖИВАЧЕ ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОЛОГИJЕ

ПРЕСТИЖНЕ НАГРАДЕ ЗА МЛАДЕ ИСТРАЖИВАЧЕ ИЗ ОБЛАСТИ ЕКОЛОГИJЕ

Такмичење за младе истраживаче у области животне средине, омогућава да у Немачкој промовишу истраживања одрживости и стекну ексклузиван приступ мрежи изврсних младих истраживача.

Одрживи развој је основа за очување наше планете за садашње и будуће генерације кроз проналажење равнотеже између потреба социјално-економског развоја и заштите животне средине. Ове теме од глобалног политичког значаја захтевају међународну сарадњу у истраживању. У својим врхунским иновационим и истраживачким центрима, Немачка улаже велике напоре посебно у jачању међународне сарадње међу изузетним умовима сутрашњице.

Немачко Министарство образовања и истраживања од 2009. године организуjе престижну међународну манифестациjу “Зелени таленти – Међународни форум за велике потенцијале у одрживом развоју”. Сваке године награде се додељуjу за 25 младих истраживача. На таj начин такмичење Зелених талената успешно подстиче глобалну размену иновативних зелених идеја из различитих области истраживања. До сада су награде додељене за 207 младих истраживача и научника из 57 држава за изванредна достигнућа и допринос у одрживости њихових заједница, земаља и друштава. Добитнике бира жири реномираних немачких стручњака, а награђени истраживачи ће имати јединствену могућност да се упознаjу са немачком истраживачком елитом.

Рок за пријављивање је 23. мај. 2018. године.

Више о условима конкурса можете погледати овде.