ОТВОРЕНЕ СУ ПРИJАВЕ ЗА ПЛАЋЕНУ ПРАКСУ У EPO КРОЗ PAN-EUROPEAN SEAL PROFESSIONAL TRAINEESHIP ПРОГРАМ

ОТВОРЕНЕ СУ ПРИJАВЕ ЗА ПЛАЋЕНУ ПРАКСУ У EPO КРОЗ PAN-EUROPEAN SEAL PROFESSIONAL TRAINEESHIP ПРОГРАМ

Европска патентна организациjа (European Patent Office – EPO) пружа прилику за jедногодишњу плаћену праксу студентима коjи су завршили основне студиjе на Универзитету у Београду!

Захваљуjући Pan-European Seal Professional Traineeship programu, чиjи jе члан и Универзитет у Београду, изврсни дипломирани студенти Универзитета у Београду добиjаjу jединствену шансу за стицање радног искуства у мултикултуралном окружењу у важним институциjама Европске униjе чиjи су главни фокус питања интелектуалне своjине. Одабрани кандидати ће проћи обуке, радити на конкретним задацима како би применили и доказали стечено знање, њихов рад пратиће искусни тутори, а наjбољи ће добити дипломе на свечаноj церемониjи на краjу праксе.

Одабрани кандидати пружиће подршку некоj од организационих jединица: наука и инжењерство, људски ресурси и пословна администрациjа, међународни односи и комуникациjа, економиjа и финансиjе, право. На праксу се могу приjавити кандидати коjи имаjу диплому из неке од следећих области:

  1. Мобилност и мехатроника,
  2. Медицина, биотехнологиjа и хемиjа,
  3. Информационе и комуникационе технологиjе, и
  4. Корпоративне техничке области.

Конкурс се састоjи из два дела:

  1. Први круг приjава односи се на интерне приjаве у оквиру сваког Универзитета коjи jе члан Програма. Заинтересовани кандидати са Универзитета у Београду своjу приjаву могу да пошаљу у периоду од 5. до 25. фебруара 2022. године, на адресу ctt@rect.bg.ac.rs. Приjава треба да садржи ЦВ и мотивационо писмо (до 1000 карактера) на енглеском jезику. Универзитет у Београду ће, на основу прикупљених приjава, а у складу са критериjумима добиjеним од координатора програма, формирати листу одабраних кандидата, коjи ће о резултатима селекциjе бити обавештени до 28. фебруара 2022.
  2. Кандидати коjи су одабрани од стране Универзитета у Београду су у обавези да до 15. марта 2022. године поднесу своjу онлине приjаву путем линка коjи ће им бити прослеђен од стране тима Центра за трансфер технологиjе Универзитета у Београду. Приликом онлине приjаве потребно jе приложити: мотивационо писмо са jасно назначеном жељеном облашћу рада, ажурирану биографиjу и диплому основних/мастер студиjа са назначеном коначном оценом (или уверење о дипломирању уколико диплома jош ниjе издата).

Кандидати коjи се нађу у ужем избору биће позвани на телефонски/скаjп разговор. Резултати селекциjе биће познати до краjа jуна, а кандидати ће о истима бити обавештени до краjа jуна 2022. преко Центра за трансфер технологиjе. Одабрани кандидати су у обавези да, пре почетка праксе, заврше следеће онлине курсеве и поднесу сертификате о завршетку:

  • Увод у европски патентни систем (обавезан за све);
  • Коришћење Cooperative Patent Classification (обавезно само за кандидате из области науке и инжењерства);
  • EPO као ауторитет за PCT (обавезан за све друге академске области).

Пракса почиње 15. септембра 2022. године.

Више информациjа пронађите овде.