LandSense Challenge позив за решења заснована на подацима

LandSense Challenge позив за решења заснована на подацима

LandSense Challenge позива поjединце, стартапове и мала и средња предузећа из земаља укључених у програм Хоризонт 2020 да представе своjа иновативна решења из области информационих технологиjа у доменима коjима се проjекат LandSense бави: 

Динамика урбаног пејзажа, употреба пољопривредног земљишта и мониторинг шума и природних станишта. LandSense Challenge се фокусира на коришћење података са платформи Тhe LandSense Citizen Observatory и Тhe Sentinel Hub Service или других релевантних извора дигиталних података ЕО (Earth observation data) за креирање нових LULC (The Land Use and Land Cover) решења за апликације.

LandSense Challenge позив има за циљ да убрза развој иновативних ИТ апликација намењених за коришћење података о површинама коjе користе људи и различитих типова површина укључуjући и пољопривредно земљиште у оквиру jедног од три LandSense доменa:

1.  Динамика урбаних пејзажа има за циљ укључивање грађана у праћење промена земљишта на урбаним и приградским површинама. Решења би требало да буду намењена локалним доносиоцима одлука како би се подржали урбано праћење и планирање.

2.  Употреба пољопривредног земљишта се фокусира на могућности коjе пружа ЕО систем и напредни дигитални садржаjи crowdsourcing-a како би се побољшао квалитет услуга за европске пољопривреднике и улогe јавног сектора укљученог у пољопривреду.

3. Праћење шума и станишта, ова решења су намењена прикупљању података на лицу места (in situ) како би се унапредило надгледање заштићених подручја као што су резервати дивљих животиња, подручја под заштитом и друга значаjна подручја богата биодиверзитетом.

Четворо изабраних финалиста LandSense Challenge-a ће имати прилику да своје идеје представе на догађају 27. маја 2020. године који следи након Треће међународне ECSA конференције 2020. у Трсту, Италија.     

Више о позиву LandSense Challenge

Рок за пријаве је 10. април 2020.