РАДИОНИЦА О НАУЧНОЈ КОМУНИКАЦИЈИ У МУЗЕЈИМА

РАДИОНИЦА О НАУЧНОЈ КОМУНИКАЦИЈИ У МУЗЕЈИМА

Током октобра, у Музеју науке и технике одржана је интерактивна радионица на тему научне комуникације у музејима

У Музеју науке и технике је у петак, 25. октобра, одржана интерактивна радионица која је за тему имала научну комуникацију у музејима. Догађај под називом Science communication in museums: the European experience. Good practices from the Museo delle Scienze (MUSE) in Trento заједнички су организовали Центар за промоцију науке и Музеј науке и технике.

Фасилитатор интерактивне радионице, која се састојала из теоријског и практичног дела, био је др Манеул Балаторе из Музеја науке у Тренту (MUSE) и дугогодишњи комуникатор науке. MUSE од свог оснивања 2013. године служи публици као истраживачки и едукативни центар где се, у за то специјално дизајнираном архитектонском простору, промовишу глобални циљеви. Кроз мултидисциплинарне иницијативе и примену принципа иновативне културе посетиоци Музеја имају могућност да се овде упознају и експериментишу са науком.

Поред др Мануела Балатореа, као специјални гост се публици обратила и Александра Урошев, портфолио менадџер у Програму Уједињених нација за развој, која је одржала презентацију о улози УНДП-а и њеном деловању у Србији у циљу реализације Циљева одрживог развоја. Испред Центра за промоцију науке говорили су в.д. директора ЦПН-а доц. др Марко Крстић и др Јулија Бала, саветник у Сектору за међународну сарадњу. Они су присутнима  говорили о начинима на које ЦПН комуницира науку кроз изложбе које организује.