Kонференциjа Women’s Cyber Forum: Launching Careers in Cyber Space

Kонференциjа Women’s Cyber Forum: Launching Careers in Cyber Space

Информациона безбедност данас jе постала jедна од наjактуелниjих и наjбрже растућих области технологиjе широм света. Упркос све већоj потреби едукованих кадрова у овоj области, нажалост, заступљеност жена у саjбер радноj снази остаjе ниска. Предвиђања су да до 2022. године може доћи до глобалног дефицита од 1,8 милиона стручњака у области информационе безбедности.

Са циљем да заjедничким напорима ову предикциjу променимо, Women’s Cyber Forum удружење ове године организуjе конференциjу Women’s Cyber Forum: Launching Careers in Cyber Space у смеру промоциjе улоге жена у области информационе безбедности и информационих технологиjа уопште. Конференциjа ће се одржати 19. септембра у Скупштини града Београда.

Основна идеjа овог удружења jе да кроз низ стручних конференциjа, презентациjа, дебата и семинара у сарадњи са партнерима, TeleGroup, водећим технолошким партнером на тржишту Западног Балкана, невладином организациjом Energypact Foundation и напорима ITU, Међународне телекомуникационе униjе, и OEBS-a, Организациjе за европску безбедност и сарадњу, утичемо на подизање свести шире jавности о улози жена у области информационих технологиjа. Улога жена у овом сектору се све више мења и унапређуjе, а положаj жена у свету IT-jа jе све актуелниjа тема.

Конференциjа Women’s Cyber Forum: Launching Careers in Cyber Space има за циљ да подстакне и жене и младе на рад у технолошком свету као наjперспективниjоj области данашњице. Дигитализациjа jе захватила све гране друштва. Квалификациjа и едукациjа у IT сектору, а посебно у области информационе безбедности су неминовност.

Коjи су то наjновиjи трендови у области информационе безбедности? Шта нам то доноси дигитализациjа и иновациjе, али и како се заштитити адекватно у новом дигиталном добу? Коjе су то модерне компаниjе и професиjе будућности, коjе пословне шансе доносе за младе и како поjединац може да оствари своj пуни потенциjал у дигиталном друштву?

Ово су само неке од тема коjе нас очекуjу на конференциjи “Women’s Cyber Forum: Launching Careers in Cyber Space” коjа ће се одржати 19. септембра у Скупштини града Београда.

Конференциjу ће отворити Татjана Матић, државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникациjа, Андреjа Младеновић, Помоћник градоначелника, Иванка Поповић, Ректорка Универзитета у Београду, а на конференциjи ће говорити и представници међународних организациjа OSCE, ITU, затим EBRD, Савет за националну безбедност и заштиту таjних података, представници Министарства просвете, науке и технолошког развоjа, дипломатског кора, привредних комора и водећих IT Security компаниjа.

Агенда конференциjе 

Приjаве путем линка