Међународни научни скуп “FoodEnTwin”

Међународни научни скуп “FoodEnTwin”

Међународни научни скуп посвећен наjновиjим техникама у области анализе хране и животне средине одржаће се у четвртак, 20. jуна, са почетком у 9.30 часова у Свечаноj сали Српске академиjе наука и уметности.

Скуп jе под покровитељством САНУ организован у оквиру Прве радионице “FoodEnTwin” H2020 проjекта чиjи jе кординатор Хемиjски факултет Универзитета у Београду, односно проф. др Тања Ћирковић Величковић, дописна чланица САНУ

Проjекат  “FoodEnTwin” jе финансиран средствима Европске униjе у оквиру Хоризонт 2020 истраживачког и иновациjског програма, а његова реализациjа jе започела 1. септембра 2018 године.

Међународни научни скуп у оквиру “FoodEnTvin” радионице нуди jединствену прилику научницима и широj jавности да се информишу о наjновиjим истраживањима у области анализе хране, протеомике, липидомике, металомике и процене здравственог ризика.

Предавања ће бити на тему аналитичких метода за профилисање загађивача хране, модификациjе протеина, липида и ДНК хране, здравствених ефеката модификациjа компоненти хране, нових ин витро и животињских модела за предвиђање ефеката стреса у окружењу.

На листи потврђених позваних предавача налазе се водеćи међународни истраживачи у области хране и заштите животне средине: prof. Alan Mackie (Универзитет у Лидсу, Велика Британиjа); prof. Michelle Epstein (Медицински универзитет у Бечу, Аустриjа); prof. Paola Roncada (HUPO интересна група, Magna Grcicia Universiti of Catanzaro, Italija); Karin Hoffmann-Sommergruber (Медицински универзитет у Бечу); prof. Svetlana Murzina (Институт за биологиjу Карелиjског истраживачког центра Руске академиjе наука, Руска Федерациjа); profesor Sureia Ozcan Kabasakal (Технички универзитет на Блиском истоку, Турска) и други.

Програм конференције