Конкурс за суфинансирање научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Словеније за период 2020-2021. године

Конкурс за суфинансирање научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Словеније за период 2020-2021. године

Обавештавамо Вас да је расписан конкурс за суфинансирање научно-технолошке сарадње између Републике Србије и Републике Словеније за период 2020-2021. Конкурс се односи на суфинансирање међусобних посета (трошкови путовања и боравка) истраживача из Републике Србије и Републике Словеније, који ће изводити заједничке истраживачке пројекте у 2020. и 2021. години и то у виду кратких посета до 14 дана.

Услови конкурса: на конкурс се могу пријавити истраживачи и групе истраживача, запослени у научно-истраживачким организацијама, а који  испуњавају услове у складу са Законом о научно-истраживачком раду; предложени билатерални пројекти треба да се базирају на научно-истраживачким пројектима које финансира Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, или су финансирани из међународних извора (нпр. Оквирни програм ЕУ); активно учешће „истраживача на почетку каријере”

Заједничке предлоге пројеката истраживачки тимови истовремено пријављују Координаторима Програма обе стране. Пројектни предлози подносилаца из Републике Србије достављају се у задатим пријавним формуларима Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, а пројектни предлози подносилаца из Републике Словеније, Јавној агенцији за истраживачку делатност Републике Словеније.

Рок за пријављивање пројеката је 23.05.2019. године.

Додатне информације можете пронаћи овде