Едукација о биоекономији – отворена пријава за такмичење

Едукација о биоекономији – отворена пријава за такмичење


Проjекат BioCannDo – Bioeconomy Awareness and Discourse Project припада Друштвеном изазову 2 програма Хоризонт 2020: Сигурност хране, одржива пољопривреда и шумарство, истраживање мора и копнених вода и биоекономија, тип акциjе координације и подршке истраживању (H2020 Coordination and Support Actions CSA).

Биоекономија (Bio-based solutions) је од виталног значаја како би европска економиjа постала паметна, еколошка и циркуларна, а jедна од кључних компоненти њене одрживости је подршка jавности. Пројекат BioCannDo тежи да помогне бољем разумевању и пружи више информациjа широј јавности о потенцијалним и дугорочним предностима биоекономије. BioCannDo ће представити на коjе све начине биоекономија нуди нове могућности, нове производе и погодности у свакодневном животу – свет је на ивици транзиције, желимо и морамо што мање да зависмо од употребе фосилних сировина и да тежимо економији која се базира на биомаси као сировини.

Конкурс Think Biobased Challenge jе отворен за све студенте широм Европе коjи желе да осмисле едукативне материjале о биоекономији за младе. Категорије ученика се крећу од узраста 9-12 година, 13-16 година и 17-22 године, и обухватају основне, средње и средње стручне школе. Кандидати своје идеје могу пријавити као појединци или као група. Међународни стручњаци из ове области ће оцењивати све приjаве, а наjиновативниjи предлози биће награђени новчаном наградом од 3.000 евра за сваку категориjу. Дајте свој допиринос у стварању бољег окружења и освојите награде!

Више о условима конкурса погледајте на Think Biobased Challenge

Рок за пријављивање је 1. фебруар 2019.