ОТВОРЕНЕ СУ ПРИJАВЕ ЗА ПЛАЋЕНУ ПРАКСУ У EUIPO КРОЗ PAN-EUROPEAN SEAL PROFESSIONAL TRAINEESHIP ПРОГРАМ

ОТВОРЕНЕ СУ ПРИJАВЕ ЗА ПЛАЋЕНУ ПРАКСУ У EUIPO КРОЗ PAN-EUROPEAN SEAL PROFESSIONAL TRAINEESHIP ПРОГРАМ

Завод за интелектуалну своjину Европске униjе (European Union Intellectual Property Office, EUIPO) пружа прилику за jедногодишњу плаћену праксу студентима коjи су завршили основне студиjе на Универзитету у Београду, а коjи су заинтересовани за патенте и њихову комерциjализациjу!

Захваљуjући Pan-European Seal Professional Traineeship programu, чиjи jе члан и Универзитет у Београду, изврсни дипломирани студенти Универзитета у Београду добиjаjу jединствену шансу за стицање радног искуства у мултикултуралном окружењу у важним институциjама Европске униjе чиjи су главни фокус питања интелектуалне своjине. Одабрани кандидати ће проћи обуке, радити на конкретним задацима како би применили и доказали стечено знање, њихов рад пратиће искусни тутори, а наjбољи ће добити дипломе на свечаноj церемониjи на краjу праксе.

На праксу се могу приjавити кандидати са дипломом из следећих области:

  1. Право,
  2. Право интелектуалне своjине,
  3. Интелектуална своjина и управљање знањем,
  4. Политичке науке и међународни односи,
  5. Jезици,
  6. Економиjа и пословна администрациjа/предузетништво,
  7. Информационе технологиjе,
  8. Комуникациjе и визуелни дизаjн,
  9. Менаџмент одржавања обjеката, и
  10. Људски ресурси.

Конкурс се састоjи из два дела:

  1. Први круг приjава односи се на интерне приjаве у оквиру сваког Универзитета коjи jе члан Програма. Заинтересовани кандидати са Универзитета у Београду своjу приjаву могу да пошаљу у периоду од 5. до 25. фебруара 2022. године, на адресу ctt@rect.bg.ac.rs. Приjава треба да садржи ЦВ и мотивационо писмо (до 1000 карактера) на енглеском jезику. Универзитет у Београду ће, на основу прикупљених приjава, а у складу са критериjумима добиjеним од координатора програма, формирати листу одабраних кандидата, коjи ће о резултатима селекциjе бити обавештени до 28. фебруара 2022.
  2. Кандидати коjи су одабрани од стране Универзитета у Београду су у обавези да до 31. марта 2022. године поднесу своjу онлине приjаву на линку: https://euipo.europa.eu/ohimportal/en/traineeships .

Приликом онлине приjаве неопходно jе приложити:

  • CV на енглеском jезику у Europass Word formatu,
  • Мотивационо писмо са jасно назначеним избором локациjе праксе (EPO или EUIPO),
  • Диплома оснновних/мастер студиjа са назначеном коначном оценом (или уверење о дипломирању уколико диплома jош ниjе издата), и
  • Сертификат(е) завршених e-learning курсевa: “EUTM in a Nutshell” и/или “RCD in a Nutshell” (обавезним креирањем налога на EUIPO Academy Learning Portal).

Кандидати ће бити обавештени о резултатима селекциjе до краjа маjа 2022. године преко Центра за трансфер технологиjе Универзитета у Београду.

Пракса почиње 16. септембра 2022. године.

Више информациjа пронађите овде.