Конкурс Магиjа jе у рукама наставника Jавно – приватни диjалог за развоj

Конкурс Магиjа jе у рукама наставника Jавно – приватни диjалог за развоj

NALED i Организациjа за развоj кариjере и омладинског предузетништва „Connecting“ у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоjа, Заводом за унапређивање образовања и васпитања, и Републичким секретариjатом за jавне политике, и уз подршку Америчке агенциjе за међународни развоj (USAID) расписуjу Конкурс за избор наjбољих примера наставе на даљину под називом Магиjа jе у рукама наставника.

Нове околности и промене коjе се дешаваjу подстичу нас да им се стално прилагођавамо и да константно учимо. Како се део образовног процеса коjи jе функционисао у учионицама преко ноћи „преселио“ у е-простор, изазов да му се прилагодимо jе велики, али отвара и огромну могућност за креативност и нове идеjе.

Имаjући у виду да показана иновативност у извођењу наставе у промењеним условима заслужуjе широко друштвено признање, позивамо све наставнике и стручне сараднике у државним или приватним основним и средњим школама коjи су у протеклих годину дана имали водећу улогу у осмишљавању и извођењу одређеног облика наставе на даљину да учествуjу на Конкурсу тако што ће наjкасниjе до 31. маjа 2020. попунити онлаjн формулар на страници https://jpd.rs/konkurs и приложити кратку презентациjу.

Стручни жири изабраће наjмање три наjбоља примера наставе на даљину коjи ће бити награђени на основу унапред дефинисаних критериjума, уз могућност додељивања и додатних признања. Посебна награда публике биће додељена на основу онлаjн гласања публике на страници https://jpd.rs/online-nastava

Награда за првопласираног jе учешће на студиjском путовању у Финску/Естониjу и лаптоп, док остале награде укључуjу лаптоп, таблет, паметни телефон и ваучере за куповину е-књига код издавача Лагуна/Делфи. Сви истакнути примери биће уврштени у jединствену jавну базу наjбољих пракси наставе на даљину.

За сва додатна питања, можете нам се обратити на меjл: konkurs@jpd.rs

Преузмите Правила конкурса.

Више на линку