НОВИ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОКАЗ КОНЦЕПТА

НОВИ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОКАЗ КОНЦЕПТА

Истраживачи којима је потребна подршка да докажу да ће из истраживања настати нови производ за којим постоји потреба на тржишту од данас се могу пријавити  на нови јавни позив Фонда за иновациону делатност за Програм доказ концепта.

Кроз Доказ концепта истраживачи из научноистраживачких организација могу да добију пословну и финансијску подршку у износу до 2.400.000 динара како би утврдили техничке карактеристике и тржишну примену новог производа, процеса или технологије који развијају у свом истраживању.

Сви заинтересовани истраживачи могу поднети пријаву до 28. априла, путем портала Фонда за иновациону делатност. Могу се пријавити пројекти из свих области науке и технологије, укључујући и друштвено-хуманистичке и уметност, од стране научноистраживачих организација, као и свих других институција и организација у Србији које су акредитоване за научноистраживачку делатност, укључујући и приватне.

Средства за реализацију јавног позива обезбеђена су из буџета Владе Републике Србије, са раздела Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а кроз „Пројекат унапређења конкурентности и запошљавања“ (споразум о зајму Републике Србије са Светском банком).