Позив за учешће студената на Пројекту Resolving border disputes between former Yugoslavian countries: if students can do it, so can you!

Позив за учешће студената на Пројекту Resolving border disputes between former Yugoslavian countries: if students can do it, so can you!

Foto: StartupStockPhotos from Pixabay 

Основна идеја Пројекта Resolving border disputes between former Yugoslavian countries: if students can do it, so can you! је да окупи студенте из три државе – Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије – како би из перспективе међународног права заједно радили на предлозима за решење граничних спорова између ових држава. Предвиђено је да укупно шеснаест студената, осам из Србије и по четири из Хрватске и БиХ, најпре крајем марта похађа шестодневни семинар у Београду, а да онда у следећих неколико месеци, у мешовитим тимовима, предложе алтернативна решења за граничне спорове између ових држава. Студентске тимове ће том приликом надгледати тим професора и стручњака у области међународног права из Србије, БиХ и Хрватске. Пројекат спроводе доц. др Милош Хрњаз и Горан Сандић из Београдског центра за људска права, а подржавају га Амбасада Сједињених Америчких Држава у Београду и Центар за европске јавне политике Универзитета у Београду. Сви трошкови доласка и боравка студената на Пројекту, као и остале пројектне активности ће бити покривене средствима са Пројекта.

Као учесници на Пројекту могу да се пријаве студенти основних или мастер студија из Републике Србије који испуњавају следеће услове:

1) имају почетни ниво знања из међународног права, односно положен испит из ове области
2) имају солидно знање енглеског језика
3) мотивисани су за учешће на Пројекту и спремни су да учесствују на свим пројектним активностима

Апликације за учешће на Пројекту треба да садрже CV кандидата/кандидаткиња и мотивационо писмо за учешће које треба да има до 400 речи. Ова документа треба послати на адресу studentscandoit@gmail.com до 1. марта 2020. године. На истој адреси можете добити и све додатне информације у вези са Пројектом и овим Позивом.

Сви пријављени кандидати/кандидаткиње ће бити обавештени о резултатима Позива до 7. марта 2020. године.