Конкурс за финансирање проjеката из области слободног знања и културе

Конкурс за финансирање проjеката из области слободног знања и културе

Викимедиjа Србиjе расписуjе конкурс за финансирање проjеката из области слободног знања и културе. Конкурс jе посвећен проjектима мањег обима за коjе постоjи могућност раста у дугорочне и одрживе проjекте.

Уколико имате идеjу за проjекат, али нисте сигурни да ли jе идеjа у складу са нашом мисиjом или нисте сигурни да ли ћете моћи да сами реализуjете све активности, препоручуjемо да погледате стратегиjу наше организациjе и обратите пажњу на области у оквиру наших стратешких фокуса:

Образовање – у оквиру ове области ради се на остваривању сарадње са школама и факултетима у погледу имплементациjе образовних проjеката Викимедиjе Србиjе у поменутим институциjама. Можете користити већ постоjеће моделе сарадње са образовним институциjама попут креирања чланака на Википедиjи уместо семинарских радова од стране ученика и студената, али можете осмислити и неку другу врсту заjедничког рада.

Сарадња са институциjама културе и институциjама од jавног значаjа–у оквиру ове области потребно jе остварити двосмерну сарадњу са поменутим институциjама. Фокус може бити на дигитализациjи културног наслеђа и обогаћивање Викимедиjине оставе или Википедиjе ослобођеним  материjалима.

Подстицање волонтирања jе тема коjа jе стално актуелна у Викимедиjи Србиjе имаjући у виду да jе удружење пре свега волонтерске ориjентациjе. Осмислите начине на коjе можете оjачати заjедницу, мотивисати волонтере и промовисати волонтеризам. Посебно охрабруjемо проjекте коjи укључуjу припаднике/це осетљивих друштвених група.

Образац за предлоге проjеката можете преузети на ​овом линку и попуњеног га послати на grants@vikimedija.org​ a уколико вам jе потребна консултациjа приликом попуњавања обрасца, пишите нам.​

Образац се не попуњава онлаjн већ се преузима и попуњен шаље на наведену меjл адресу до 20. фебруара 2020.