Конкурс за међународна достигнућа лекара и фармацеута у 2019 – International Medis Awards

Конкурс за међународна достигнућа лекара и фармацеута у 2019 – International Medis Awards

Конкурс за доделу награда расписан jе у девет земаља Средње и Jугоисточне Европе, и своjе истраживачке радове могу приjавити лекари и фармацеути из Аустриjе, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Мађарске, Северне Македониjе, Бугарске, Словениjе и Србиjе. Међународна награда основана jе да подржи и подстакне стручњаке из области медицине, чиjи радови непосредно утичу на развоj диjагностике и лечења различитих болести.

Истраживачи из Србиjе лауреати су више International Medis Awards награда, коjе су освоjили у оштроj конкуренциjи претходних година. На пример, 2018. године српски стручњаци победили су у две категориjе: област гастроентерологиjе и фармациjе. Такође, исте године били су финалисти у областима неурологиjе и офталмологиjе.

Ове године, награде ће бити додељене у областима: фармациjе, гастроентерологиjе, гинекологиjе, интензивне терапиjе (и анестезиологиjе), неурологиjе, офлалмологиjе, педиjатриjе, пулмологиjе (и алергологиjе) и реуматологиjе.

Приjављене радове оцењиваће стручни жири коjи чине међународно признати стручњаци различитих специjалности, према унапред одређеним критериjумима.

Више детаља о пријави на страници International Medis Awards

Рок за приjаву jе до 4. септембра 2019.